Vaříme podle Herbáře. 4 /

Nejen do třetice bývá všeho dobrého, ale může tak být i do čtveřice, jak dokládá tento, v pořadí již čtvrtý svazek oblíbené lifestylové kuchařky. A co je v něm dobrého? Je to tradice osvědčené nápaditosti v podání dvou protagonistek televizního pořadu Herbář. Je to harmonické souznění s přírodou, je...

Celý popis

Hlavní autor: Winterová, Kateřina, 1976-
Další autoři: Rybová, Linda, 1975-, Holý, Adam, 1974-
Médium: Kniha
Jazyk: Česky
Vydáno: Praha : Česká televize ve spolupráci s Virtue CS s.r.o., 2016
Vydání: Vydání první
Edice: Edice České televize
Témata:
Štítky: Přidat štítek
Žádné štítky neexistují, buďte první, kdo přidá svůj vlastní štítek!
LEADER 02789nam a2200385 i 4500
001 22345
005 20221012085912.0
008 161221s2016 xr ||||||||||||||czecze d
020 |a 9788074042072  |q (vázáno) :  |c 399.00 Kč 
040 |a FMG501  |b cze  |e rda 
080 |a 641.5  |2 h 
080 |a 633.88  |2 h 
080 |a 613.2  |2 h 
100 1 |a Winterová, Kateřina,  |d 1976-  |7 jo20000080713  |4 aut 
245 1 0 |a Vaříme podle Herbáře.  |n 4 /  |c Kateřina Winterová, Linda Rybová ; s fotografiemi Adama Holého 
250 |a Vydání první 
264 1 |a Praha :  |b Česká televize ve spolupráci s Virtue CS s.r.o.,  |c 2016 
300 |a 219 stran  |b barevné ilustrace, portréty, faksimile ;  |c 26 cm 
336 |a text  |b txt  |2 rdacontent 
336 |a statický obraz  |b sti  |2 rdacontent 
337 |a bez média  |b n  |2 rdamedia 
338 |a svazek  |b nc  |2 rdacarrier 
490 1 |a Edice ČT 
500 |a Obsahuje rejstříky 
520 2 |a Nejen do třetice bývá všeho dobrého, ale může tak být i do čtveřice, jak dokládá tento, v pořadí již čtvrtý svazek oblíbené lifestylové kuchařky. A co je v něm dobrého? Je to tradice osvědčené nápaditosti v podání dvou protagonistek televizního pořadu Herbář. Je to harmonické souznění s přírodou, jejími cykly, proměnami v průběhu roku a užitek z jejích plodů. Je to vnímavá úcta k životu předků, k jejich dílu, důmyslu a fortelu, ale i k jejich způsobu obživy. To vše se promítá v pestré škále bezmála dvou stovek receptů, jež autorky sesbíraly z nejrůznějších zdrojů, především domácích, vyzkoušely je a předvedly naživo na televizní obrazovce. Jsou mezi nimi pokrmy z masa, zeleniny, ovoce a bylin, pečivo, nápoje, sladkosti. Skvosty lidové kuchyně, jako boží milosti, frgále, hoďbidlo, kucmoch, pražmo, pučálka a mnoho dalších, a k tomu trocha světové exotiky, jako ramen, kuře v seně nebo chimichurri. Jídla prostá i slavnostní. Vše v rytmu ročních dob a v duchu zdravé výživy a opravdového pochutnání. A stejně jako v předchozích svazcích je doplněn malý herbář se spoustou užitečných informací o rostlinách a plodech, jež se významně uplatní nejen v naší kuchyni 
653 |a kuchařky  |a vaření  |a recepty  |a byliny  |a zdravá výživa  |a televizní pořady  |a herbáře 
700 1 |a Rybová, Linda,  |d 1975-  |7 ola2002147000  |4 aut  |9 41464 
700 1 |a Holý, Adam,  |d 1974-  |4 pht 
830 0 |a Edice České televize  |9 32469 
901 |f 1. vyd.  |o 20150120 
910 |a FMG501 
942 |c KN 
998 |a 002658614 
999 |d 22345 
993 |0 0  |1 421450111429  |4 0  |6 R_6415  |7 0  |9 28557  |a 343.47  |b 0  |c 111429  |d 2016-12-21  |e 6  |f REPISTE  |g R 641.5  |h 399.00  |i Dobrovský, Karolina Ostrava  |j 127  |l REPISTE  |n 0  |r 2022-10-12  |s 2018-03-20  |t 5  |w 2022-10-12  |y KN