Vražedná lhůta - Gruber, Andreas, 1968- (Euromedia, 2019)
Pokud během 48 hodin zjistíte, proč jsem tu ženu unesl, zůstane naživu. Pokud ne, zemře. Tímto poselstvím začíná perverzní hra sériového vraha. Nechává své oběti vyhladovět, utopit v inkoustu nebo je zaživa zalije do betonu. Mnichovská komisařka Sabine Nemezová hledá nějaké vysvětlení, motiv. Poté co začne spolupracovat s nizozemským kolegou, objeví alespoň východisko: pachateli slouží jako strašlivá inspirace stará dětská kniha a ta skrývá ještě spoustu dalších nápadů